onsdag 2 maj 2012

Köttbullar i ugn


INGREDIENSER:
1 kg nötfärs/blandfärs
2 gula lökar
1 dl pofiber
1 äggula
1 dl grädde
3 msk kalvfond
2 tsk salt
1 krm vitpeppar

GÖR SÅHÄR:
1. Sätt ugnen på 225 grader
2. Blanda ihop pofiber, grädde och kalvfond och låt stå och svälla en liten stund i en bunke.
3. Finhacka löken eller ännu hellre mixa den i en matberedare med knivar om ni har en sådan.
4. Blanda resten av ingredienserna till en smet och rulla sedan köttbullarna.
5. Smält en klick smör på en plåt/långpanna. När detta är smält häll över köttbullarna på plåten och grädda i cirka 25-30 minuter. Skaka om plåten då och då.

Tyckte att denna variant på köttbullar blev väldigt god så detta blir det flera gånger.
Till detta gjorde jag en gräddsås och serverade med osötad lingosylt och sparris.

Inga kommentarer: