måndag 24 oktober 2011

Pones


Har blivit lite nyfiken på senare tid att testa lite LCHF-bröd och Pones är något som många tycker är gott.  Resultatet var överraskande gott. Jag gjorde dessa i en ungsform men naturligtvis kan man göra dem som bullar också om man vill.

INGREDIENSER (6 st bullar eller "rutor"):
5 ägg
1½-2 dl Pofiber (finns i glutenhyllan)
2 msk fiberhusk (finns i glutenhyllan)
½ tsk salt
1½ tsk bakpulver
½ dl linfrö
2 msk vispgrädde

GÖR SÅHÄR:
1. Vispa äggen hårt ca. 4 minuter med elvisp
2. Häll ner salt och grädde mede äggen
3. Tillsätt övriga ingredienser och rör om
4. Låt stå och svälla i cirka 5 minuter
5. Klicka ut på bakplåtspapper och forma som bullar eller tryck ut degen i en ungsfast form om ni hellre vill ha platta bröd.
6. Grädda i ugnen på 200 grader cirka 10 minuter tills brödet har fått en gyllenbrun färg.
Smaskigt som tusan!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar