söndag 26 juni 2011

LCHF-pizza med mandelbotten

I torsdags gjorde jag den godaste LCHF-pizzan jag hittills har ätit! Har provat både omelettbotten (som jag tycker är supergod) och med pofiber (som jag tyckte smakade som att tugga på en disktrasa) men den här varianten var den som har kommit närmast riktig pizzabotten.


INGREDIENSER TILL EN PLÅT:
5 dl mandelmjöl
1 tsk fiberhusk
1 tsk bakpulver
1,5 vatten
1 ägg
2 dl riven ost

GÖR SÅHÄR:
1. Sätt ugnen på 225 grader
2. Rör ihop alla ingedienserna och låt svälla i cirka 10 minuter
2. Lägg bakplåtspapper på en plåt och smeta sedan ut degen så tunnt och jämt som möjligt.
3. Grädda bottnen i cirka 10 minuter
4. Ta ut och lägg på valfria ingredienser
5. Grädda sedan i ugnen tills osten är smält och övriga ingredienser har fått fin färg

Jag hade på min pizza:
Tomatsås
skinka
pepparsalami
lök
basilika
mozzarella

Mumma var det!

5 kommentarer:

  1. najs med pizza ! sparar receptet!
    ha en härlig måndag !

    SvaraRadera
  2. Var köper du mandelmjöl och fiberhusk?

    SvaraRadera
  3. Mandelmjöl går att köpa på LCHF-butiken på nätet. Dock ganska så dyrt. Jag har turen att jag har tillgång tilld et på mitt jobb. Fiberhusk står bland glutengrejerna och det brukar jag köpa på ICA.

    SvaraRadera
  4. Mandelmjöl kan man köpa hyfsat billigt på lidl. Pizzan var supergod. Den kommer jag absolut att göra igen! Tack!

    SvaraRadera
  5. Tack tack. Ska göra den själv snart igen...

    SvaraRadera